izmir travesti resimleritravesti

Тематичний вечір «Криворіжці у Першій світовій війні (1914-1918рр.)»

Шановні користувачі!

26 квітня 2018 року в читальному залі  університету відбулася зустріч студентів факультету ЕУБ  з журналістом,  краєзнавцем, письменником, автором чисельних книг та публікацій; членом Національної спілки журналістів України, нагородженного Золотою медаллю української журналістики – В. П. Бухтіяровим.

Представила шановного гостя бібліотекар  Данюк Е. Г.

В. П. Бухтіяров висвітив трагічність подій початку ХХ століття, зазначив, що  царська Росія вступила в ту війну абсолютно не підготовленою. На фронтах все трималося на мужності наших співвітчизників. У 1914-1918 роках доля вберегла Кривбас від бойових дій, що були саме частиною Першої світової війни. Але в тих боях брали участь і криворіжці.

Неабиякий інтерес викликали безіменні оригінали фото учасників Першої світової війни – сторічної давнини, які демонстрував гість. Вразила розповідь про нашого земляка першого директора ПАТ «АрселорМiттал Кривий Рiг» – Вєсніка Я. І. – як учасника Першої світової війни.

В. Бухтіяров поіменно назвав криворіжців, які відзначилися вийнятковим героїзмом: гірники Д. Єременко та К. Мохур стали повними Георгіївськими кавалерами, тобто в боях заслужили по чотири хрести із позолоти та срібла. Відзначив також героїчних учасників: Сердюка, Павлова, Піроженка, Пивоваренка. Зустріч спонукала до спілкування з краєзнавцем, а чисельні запитання про небайдужість до історії краю.

Інформаційною підтримкою заходу стала віртуальна експозиція «Перша світова війна (1914-1918рр.)» та тематична книжкова виставка «Пам’ять війни стукає в наші сердця».

Ініціаторами проведення заходу виступили зав. сектору Дорогокупля Л. Ф.,  бібліотекар 2 кат. Данюк Е. Г., бібліотекар 1 кат. Єгоренкова Н. І.

На закінчіння зустрічі зав. сектору Дорогокупля Л. Ф. висловила подяку шановному гостю за представлені матеріали, а також вдячність за допомогу в організації заходу: в. о. декана ФЕУБ Адаменку М. В., заст. дек. Адамовській В. С., голові ОПО університу Щокіну В. П., керівнику інформаційно-обчислювального центру Соломеному О. В., директору бібліотеки Баскаковій С. О., кураторам груп.

Світлини: