izmir travesti resimleritravesti

Тематична зустріч у бібліотеці «Слово про матір

IMG_2625

Ніхто з людей не любить так, як мати
ніхто не пробачає, як вона!
Лариса Козинюк

З нагоди Дня Матері, 11 травня 2019 року, було проведено тематичну зустріч у бібліотеці «Слово про матір» для студентів транспортного факультету.

Мама. Найрідніша. Наймиліша. Найкраща. Солодкі колискові, влучна підтримка, потрібне суворе слово. Вона пахне хлібом і молоком. Її руки цілющі, голос лагідний. Вона завжди поруч своєї дитини. Хто знає, скільки болю і любові може умістити в себе материнське серце!
«Бог не може встигати скрізь і тому Він створив матерів». Ці висловлювання належать видатним людям різних століть. Ми не уявляємо свого життя без материнської любові, турботи та ніжності. Кожна людина у світі, чи то суперзірка, чи рядовий працівник виросли з материнських рук. Саме від нені ми чуємо перші слова, першу пісню. У дитинстві, з неї беремо приклад, намагаємося робити те що робить вона, навіть мислити, як вона. Саме неня впливає на наше світобачення, смаки та емоції, що є ознаками формування особистості у дитини.
Історія свята пускає своє коріння ще у Давню Грецію, а в Україні офіційно визнали лише у 1999 році – саме тоді Президентом був підписаний указ, в якому друга неділя травня присвячується всім матусям.

Координатор заходу бібліотекар абонементу художньої літератури Юсупова Г. Я. на прикладі кращих зразків української та світової поезії донесла думку про важливу роль матері в житті кожної людини, силу материнської любові та велич її подвигу.

Асистент кафедри автомобільного транспорту Градова Є. О. звернулась до студентів зі словами про трагедію та біль материнського серця, чиї діти стали жертвами людської злоби, та ненависті, неоголошених війн і збройних конфліктів.

Студенти активно брали участь в заході, згадуючи колискові пісні та дитячі вірші про маму, та висловлювання відомих письменників та поетів світової літератури.

Виступ координаторів супроводжувався мультимедійною презентацією «Слово про матір», відеокліпами на пісні улюблених та популярних виконавців («Пісня про рушник» Андрія Малишка, «Два кольори» Дмитра Павличка, «Мам» Кузьми Скрябіна та ін.).

Інформаційним супроводом була книжкова виставка-вернісаж «Наша Берегиня».

Градова Є. О.
Юсупова Г. Я.

Світлини:

IMG_2631

IMG_2610

IMG_2620

IMG_2623

IMG_2625